/ БГНЕС
„Вчера Асен Василев ги надигра всички. Надхитри ги много перфидно и направи Борисов за смях. Той твърдеше, че ако дерогацията не падне веднага, има ново пропутинско мнозинство – ПП-ДБ, БСП и „Възраждане”. Вчера "евроатлантикът" Борисов клекна и дерогацията остава. Борисов внесе закона за таксата върху транзит на газ, вчера Асен Василев му я махна от приходната част на бюджета."

Атанасова: В сряда ще покажем, че евроатлантическото мнозинство го има

Това коментира в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Пито-платено. Делян Добрев да свива знамето на революцията. Циркът приключи. Разпределиха си порциите. Никой не се сети за едното левче, откраднато от българите и за комисионните, с които Добрев става и ляга. А дълговата спирала, с която Борисов ни проглуши ушите къде отиде? А данъка върху бакшишите и „донос-бонус”? Нито дума за това, което очаква хората. Само порциите и парите", заяви още Нинова.

Тя коментира, че държавата не може да продължи да се управлява без никаква предвидимост за икономиката, за цените и доходите на хората.

Нинова даде пример с бюджета за 2024 г., че да се увеличат трансферите от централния бюджет към общинските бюджети, а по думите й сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС прехвърля отговорността на общините да вдигат местните данъци и такси.

Слави Трифонов: ГЕРБ, ДПС и ПП са се събрали да печелят, а не да управляват

„Години наред на общините се възлагат задължения без обезпечено финансиране. Раздават се пари за проекти без ясни правила и така се държат кметове в зависимост. Време е за истинското решение за реална децентрализация - част от събраните данъци да остават директно в общината и да се връщат в услугите към хората, които са ги платили", смята лявата лидерка.