Панаир на книгата
Панаир на книгата / БГНЕС
Ръководството на Националния дворец на културата вдига наема за Панира на книгата. В момента се водят преговори, тъй като книгоиздателите не са съгласни с предложената цена, заяви пред журналисти изпълнителният директор на НДК Ангел Митев и изтъкна, че цената не е актуализирана от 2011 година.

10 лева на квадратен метър е предложената от НДК цена, която книгоиздателите смятат за висока. Досега един квадрат изложбена площ се е отдавал за 7 лева, уточни Ангел Митев. "Трябва да ви кажа, че от 2011 година наемите за ползване на залите не са променяни. Трябва да видим оттук нататък в бизнес програмата да променим тези неща. Не може от 2011 година да оставаме с едни и същи наеми", категоричен е той, като добави, че преговорите с книгоиздателите продължават.

Изложения и културни събития в НДК ще има и по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, тъй като те осигуряват приходи, изтъкнаха от ръководството на Двореца на културата.

Панаир на книгата
БГНЕС

Мирослав Боршош с още две обвинения

Към момента финансовото състояние на дружеството позволява навременно изплащане на заплатите на служителите. Забавяне има единствено със сметката за електричество, посочи Митев и изрази надежда, че с началото на най-активния сезон през ноември ще постъпят нужните средства.

НДК
БГНЕС

Какво включва ремонтът на НДК и кога приключва?

Ангел Митев, който пое поста след скандалното оттегляне на Мирослав Боршош в края на юни, заяви, че по договор ремонтните работи в НДК трябва да приключат на 15 ноември, а след това в рамките на месец да се направят изпитания. 45 милиона лева е общият бюджет за реконструкцията.

НДК с нов главен вход, докато приключи ремонтът

Единственият вход ще продължи да е вход номер 4 откъм бул. "Витоша", докато Столична община приключи ремонтните дейности отвън.