МВР започва разследване на цялостния начин, по който е стопанисван обектът, занимаващ се с дезинфекцията на ГКПП „Капитан Андреево“, станал известен като „златния гьол”. Това съобщи от Капитан Андреево“ министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Разследването ще включва и информацията, установена от НАП, че редица касови апарати в обекта не бяха свързани със системата на НАП.

В МВР няма нито една преписка, нито едно досъдебно производство, което да се води по този повод. Това за мен е странно, заяви Демерджиев.

Ние ще поемем контрол върху така нар. "Златен гьол". Милионите, който се изливат от този "златен гьол" в джобовете на хора с прякори, няма да се изливат повече, а ще останат в българската държава и при българските граждани, заяви вътрешният министър.

До мен не е стигнала информация някой орган в държавата да е събрал тази информация и да я е внесъл в прокуратурата, уточни той.

Той коментира и състоянието на оградата по границата. "Тази ограда се преодолява за минута. Дали по нея има дупки или не, това не ни помага. Помага ни техниката, която стои зад оградата. Възстановихме огромна част от тази техника, има сили навсякъде и благодарение на доброто взаимодействое с турската страна опитите за проникване са сведени до под 200 на ден", обясни Демерджиев.

Беше отпуснат половин милион и военните активно ремонтираха най-тежко засегнатите участъци, каза още той.