/ БГНЕС
Маскирани мъже задигнаха над 300 хил. лева от инкасо автомобил в София. Обирът е извършен снощи в столичния квартал „Овча Купел”, а тримата извършители и към момента са в неизвестност.

Въоръжен обир на инкасо автомобил в София

Сигнал за обир на инкасо автомобил в столичния квартал „Овча Купел 2” е подаден около 23:00 ч. снощи. Двамата охранители спират с колата пред двора на инкасо центъра. Щом излизат от автомобила до тях спира черен джип. От него изскачат трима въоръжени и маскирани мъже, които в рамките на минута неутрализират охранителите и отнемат няколкостотин хиляди лева, съобщи зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Обирът на инкасо автомобила може и да е инсценировка (ВИДЕО)

"Грабежът е извършен от три неизвестни към момента лица, които са ползвали тъмен, високопроходим автомобил, носили за оръжие, което не са използвали. Сумата, която е отнета, е между 300 и 400 000 лв", посочи той.

Януари: Апаши откраднаха 300 000 лв. от инкасо автомобил в София (ВИДЕО)

Нападателите натоварили парите в черен джип и избягали в неизвестна посока. И към момента остават в неизвестност. Двамата охранители са леко пострадали, прегледани на място и освободени. Успоредно с разследването на обира се води и друго – дали охранителната фирма е спазила необходимите предписания за безопасност и за правилното съхранение на подобни големи суми пари.

Разкриха обир на инкасо автомобил в София, бил инсцениран от съпрузи

"Искам да апелирам към охранителните фирми да не подценяват предписанията, които им правят служителите на охранителна полиция при обследванията. Има фирми с множество предписания и констативни протоколи. Неглижират ги и в резултат на това се стига до такива случаи като снощния", категоричен е Арабаджиев.