В резултат на валежи в сряда и през нощта срещу четвъртък ще има повишения на речните нива в по-голяма част от басейните. За това предупреждават от Министерството на околната среда и водите.

По-съществено покачване на водите ще има в Дунавски басейн. На 9 ноември през деня и на 10 ноември речните нива в басейна ще започнат да се понижават. На 11 ноември отново в резултат на валежи ще има нови краткотрайни повишения на речните нива в басейна, главно в планинските части от басейна.

Отнесени покриви, паднали дървета и наводнени улици след силната буря (ОБЗОР)

Във вечерните часове днес и през нощта срещу 9 ноември ще има повишения на речните нива в Черноморския басейн. В резултат на оттичане ще има повишения в долните течения на основните реки. В резултат на валежи, в следобедните и вечерни часове на 11 ноември са възможни нови краткотрайни повишения на речните нива в басейна, посочват още от МОСВ.

В Източнобеломорски басейн по-съществени повишения ще има в рило-родопските и старопланинските притоци на р. Марица и във водосбора на р. Арда.

В Западнобеломорски басейн по-значителни ще са превишенията в горните части от водосбора на р. Струма. Следващите два дни речните нива ще се понижават, като в резултат на оттичане през първия ден ще има повишения на речните нива в долните течения на основните реки. От вечерните часове на 10 и 11 ноември ще има нови, краткотрайни повишения на речните нива в басейна, казват от МОСВ.

След бурята: Продължава възстановяването на щетите в Лъвино (СНИМКИ)

От Националния институт по метеорология и хидрология посочиха, че през нощта валежите от северозапад ще спират. В петък ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в равнините и котловините с мъгла. Постепенно от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до полунощ в западните райони ще превали дъжд.