Младежи от БСП внесоха искане за налагане на вето върху бюджета за 2013
Младежи от БСП внесоха искане за налагане на вето върху бюджета за 2013 / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Младежи от БСП внесоха искане за налагане на вето върху бюджета за 2013
59779
Младежи от БСП внесоха искане за налагане на вето върху бюджета за 2013
  • Младежи от БСП внесоха искане за налагане на вето върху бюджета за 2013

Представители на младежкото обединение на БСП представиха в Президентството искане за вето върху Закона за държавния бюджет за 2013 година.

Според представителите на обединението са нарушени Конституцията на страната ни, както и международни конвенции.

Според младите социалисти нарушенията са във връзка с прага на бедност от 241 лева и размера на майчинските, които са с 1 лев по-малко от този праг.

Председателят на младежкото обединение Явор Гечев заяви, че от БСП настояват президентът Росен Плевнелиев да върне 2-та млн. лева , които са допълнителните средства към неговия бюджет. "Даваме шанс на президента и да върне двата млн. лева, които са допълнителните средства към неговия бюджет, и да призове премиера тези 7,5 млн. лева, с които е завишен бюджетът на Министерския съвет, да отидат за мерки за справяне с младежката безработица", каза Гечев.

Секретарят на обединението Ивайло Лилов обяви, че клетвата, която Плевнелиев даде преди една година, не е изпълнена и е време той да изпълни задълженията си.

Социалистите подариха на президента плакет с част от клетвата му, за да му напомнят, че той трябва да спазва задълженията си на държавен глава и да защитава Конституцията.