Митрополит Гавриил би приел патриаршеството, ако се случи по повелята на Бог
Митрополит Гавриил би приел патриаршеството, ако се случи по повелята на Бог / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Митрополит Гавраил би приел патриаршеството, ако е по повелята на Бог
61207
Митрополит Гавраил би приел патриаршеството, ако е по повелята на Бог
  • Митрополит Гавраил би приел патриаршеството, ако е по повелята на Бог

Ловешкият митрополит Гавриил би приел патриаршеството, ако то се случи по повелята на Господ. Пред журналисти дядо Гавриил бете категоричен, че новият патриарх ще бъде млад и след като бъде избран с повелята на Бога, ще има сили да се справи с тежката задача.

Изборът на нов патриарх ще бъде на 24 февруари.

"Пътят към духовното няма край, надявам се на божията милост към мен и не бих казал, че с нещо съм угодил на Господ. Надявам се да имам време да вървя напред и в духовното, и в служенията на хората", сподели митрополит Гавриил, отговаряйки на въпрос дали е готов за обръщението Ваше светейшество.

Според него имаме нужда от много мероприятия в църквата, в общуването на църквата с хората.

"Господ е казал, че трябва да сме солта на земята, хората имат нужда от сол, без сол не може. Трябва да се стараем да бъдем тази сол и да вървим по тоя път. Тогава ние ще бъдем приети от хората и ще бъдем полезни на хората". С тези думи митрополитът обясни как хората ще върнат доверието си в църквата

Ловешкият митрополит беше удостоен със званието почетен член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Самият Гавриил, чието светско име е Цветан Методиев Динев, е завършил пътно строителство във ВИАС.