/ БГНЕС
Енергийният министър Теменужка Петкова извърши инспекция във връзка с доставката и съхранението на тръбите за междусистемната газова връзка Гърция-България. Това съобщиха от Министерството на енергетиката. Тя посети основния склад, в района на град Хасково.
 

Теменужка Петкова тръби Гърция
БГНЕС


До момента в гръцкия завод на "Коринт Пайпуъркс" са произведени и изпитани 62 км. тръби - общо 812 бр. За транспортиране към България са натоварени и изпратени шест влакови композиции, три от които вече са в страната.
 

Теменужка Петкова тръби Гърция
БГНЕС

 

Теменужка Петкова тръби Гърция
БГНЕС

Очаква се "Коринт" да завършат доставките по първия производствен лот през март. По този начин ще се осигури наличност от всички видове и размери тръби.
 

Теменужка Петкова тръби Гърция
БГНЕС


По време на посещението на склада енергийният министър Петкова обсъди с представителите от "Авакс" възможността за изграждане на втора база в района на Кърджали. Доставките продължават да се извършват съгласно предвидените срокове.

Петкова: Строежът на интерконектора с Гърция трябва да приключи през октомври

Министър Петкова се запозна на място и с дейностите, които се извършват по почистване на трасето на строителната площадка в близост до селата Войводово и Орлово.
Министерство на енергетиката