Главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов и директорът на Агенция Митници Георги Костов
Главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов и директорът на Агенция Митници Георги Костов / БГНЕС, архив
При акцията на ГКПП „Кулата“ от Гранична полиция няма задържани, а само митничари. Това заяви главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов, предаде БГНЕС.  При акцията във вторник вечерта са задържани 23 души - митничари и представители на транспортни фирми.

„Трябва да спазваме закона, реално когато има досъдебно производство прокурорът решава каква информация може да се дава. Аз смятам, че е по-важно да свършим работа и да съберем достатъчно доказателства срещу хората, които сме задържали, отколкото да даваме пресконференции. По-скоро трябва да изчакаме, за да не попречим на разследването“, каза Маринов. „По отношение на Гранична полиция няма задържани лица. Само митничари“, обясни той.

Над 20 арестувани при акцията на "Кулата", продължават разпити и обиски

От своя страна директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов заяви, че „границата е затворена за извършване на процесуално-следствени действия“. „Колкото е необходимо колегите от специализираната прокуратура да документират престъпната дейност на тези служители. В рамките на деня ще решим проблема“, посочи Костов.

Шофьори: От години даваме сигнали за корупционни схеми на границата

Относно друга акция на територията на България и Испания, при която са задържани общо 24-ма българи за клониране на банкови карти, Младен Маринов посочи, че на територията на България има седем задържани. Акцията била проведена преди известно време. Младенов отказа да даде повече информация, тъй като разследването е съвместно с други държави.