Веселин Марешки
Веселин Марешки / БГНЕС
Лидерът на Воля Веселин Марешки обясни, че не одобрява работата на парламента и заради това е гласувал за оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Голямата изненада в пленарната зала дойде именно от депутатите на Марешки, които подкрепиха социалистите, вместо да гласуват с ГЕРБ против поисканата оставка от БСП.

4 гласа спасиха поста на Димитър Главчев

"Това не е знак за лично отношение към Димитър Главчев, а оценка за цялостната работа на парламента и усещането на групата ни и на целия български народ за неудовлетворение от работата на Народното събрание като цяло", обясни мотивите си лидерът на Воля.

Корнелия Нинова: Виждаме срив в доверието към ГЕРБ в парламента

"Ние ще участваме в работата на парламента, когато се коват законите на страната, а не в пиар акции.  Всеки има право на глас дали да бъде освободен Главчев. Това гласуване отнема не повече от минута. Всичко останало е пиар, ненужни диалози между старите политически формации, за да оправдаят присъствието си в Народното събрание пред своите избиратели", коментира още Марешки.

Дебатът за оставката на Главчев се превърна в спор за комунистическото минало

Според него над 50% от българите не харесват това, което се случва в парламента. Той подчерта че Воля не подкрепя нито БСП, нито ГЕРБ. "Ние подкрепихме правото на първата политическа сила да направи правителство, което не означава, че ще подкрепяме всякакви законопроекти, които са в ущърб на държавата", посочи Веселин Марешки.