Така се опитаха да направят всичко възможно да ме уплашат и да избягам, но аз не само не избягах, направиха няколко избора и влязохме в парламента.

Убеден съм, че пред нас има още един мандат, защото имаме още много работа да свършим. Това заяви в "Здравей, България" на NOVA лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод присъдата му от 4 г., оповестена от съда на втора инстанция.

„Нямам никакво намерение да бягам, ще се защитавам тук в България, Бог ми е свидетел, че аз съм невинен“, каза Марешки.

Ако тази присъда бъде потвърдена, ще бъда първият българин,осъден, че взима наем от свой имот. Нелепостите са само за да очернят името ми, защото аз съм единственият различен, изтъкна Марешки.

Той припомни, че на първа и на втора инстанция - съответно отсъдили "невинен" и "виновен", присъдите са междинни. "Важното е какво ще каже третата инстанция", посочи той.

"Първо, за по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че съм невинен. Второто, в опита да бъда омаскарен, прокуратурата не се посвени на всякакви сценки, като дори обвини съдия, че щял да вземе подкуп от мен. И когато съдията бе оправдан, никой не понесе отговорност.

Третото, моментът (за обявяване на присъдата)  е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада за Брюксел да се впише, че в България има осъден политик.

Аз може да изляза първият българин, осъден от Върховния съд, че иска наем за своя собственост", заяви лидерът на ВОЛЯ.

"Що се отнася до този толкова скъп мой плаж, ще подаря плажа на президента, за да стане олигарх, и той да си подаде оставката, но не вярвам в неговата съвест",  каза още бизнесменът.