/ БТА
Деца от Основно училище „Васил Левски“ в Разград организираха дарителска акция в подкрепа на болен родител на техен съученик, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

На Пламен Кулов, който сам отглежда 10-годишния си син Пламен, предстои операция заради тежко заболяване. Близки на семейството вече започнаха набиране на средства за лечението му в клиника в Турция. Своята съпричастност показаха и съучениците на Пламен и техните родители, като организираха благотворителен базар. Към учениците на Валентина Георгиева и Добромир Бърдаров от трети “а” клас се присъединиха и учениците и от трети “г“, насърчени от техните учители Анжелина Черникова и Пламена Димитрова.

За два дни 50-те семейства на третокласниците събраха 1588 лева. Ученици от прогимназиален етап, заедно с учителя по технологии и предприемачество Диана Тодорова също се включиха в каузата, като събраха от коледна благотворителна разпродажба 462 лева. Сумата над 2000 лева вече е внесена по сметката на Пламен Кулов, съобщи класната на сина му Валентина Георгиева.

В Основно училище “Васил Левски” продължават с подкрепата за семейството на Пламен с благотворителни акции. Призоваваме цялата общност от учители, деца и родители да се включат, като дарят средства за лечението на болния баща или се включат в организирането на пазари в училище. Кутия за дарения е поставена във фоайето на централния вход на училището, посочват от учебното заведение.

Учениците от Основно училище „Васил Левски“ не за първи път са инициатори и изпълнители на благородна кауза. Те се обединиха в подкрепа на 18-годишния Марти, който също се бори с тежка болест. 

Роднини също организират дарителски кампании в помощ на лечението на Пламен Кулов. Открита е и дарителска сметка, чрез която всеки, който иска може да помогне на мъжа от Разград.
Садет Кърова/БТА