Майката, разплакала Борисов, все пак емигрира в Холандия
97027
Майката, разплакала Борисов, все пак емигрира в Холандия
  • Майката, разплакала Борисов, все пак емигрира в Холандия
Майката на дете с увреждания, която разплака премиера Бойко Борисов вчера, поиска той да й се извини. Три часа по-късно Красимира Обретенова заедно с дъщеря си емигрира в Холандия. Според нея там може да има по-добро бъдеще. Извинение от Борисов не последва. Дойде такова от депутат от ГЕРБ, но с известна уговорка.

Грозни сцени и скандал в парламента заради протеста на хората с увреждания
 

Репортажът по Нова телевизия вчера сутринта разказва за Красимира и решението й да замине в Холандия, защото тук държавата не дава възможността родителите на деца с увреждания да се грижат за тях нормално. Минути преди да започне Шестият национален протест, пред министрите премиерът разкри, че се разплакал като гледал историята.
 
"Какъв е случаят с тази жена с детето, която гледах по телевизията? Гледах ги, ревах! Ако е така, просто не знам какво трябва да направим?! Малко човечност няма ли, като виждат? Какви са тия хора?! Държавни пари заплати взимат", бяха думите на Борисов.

Зам.-шефът на НС Емил Христов се извини на майките на деца с увреждания
 

Оказа се, че плачът на премиера не може да трогне родителите на деца с увреждания. Вече от летището, минути преди да отлети, Красимира поиска в ефира на Нова телевизия Борисов да й се извини: "Той така снизходително - "тази майка там..." Първо, тази майка се ветрее 13 години по медиите заедно с детето си и не изпитва върховно удоволствие от това. С това ветреене по медиите той не ме е забелязал досега ли, какво? Освен това искам да му припомня, че Ани Цолова беше тази, която първа реагира. Тя ни организира среща с Бойко Борисов. С нейно съдействие направихме работни групи да очовечаваме системата и тази система продължава 13 години да е геноцид".
 
Красимира не успя да дочака извинение от Борисов. В началото на пленарното заседанието дойде нещо като извинение от депутата от ГЕРБ Емил Христов. Вчера той беше един от депутатите, които се скараха с опозицията и не позволиха на родители да влязат в сградата на парламента.

Протестиращи погребаха символично Конвенцията на ООН за правата на човека
 
"Аз лично съм убеден, че щях да взема правилното решение, но не и през главата на началника на охраната. Ако някой от вас смята, че трябва без да сме запознати с факти и обстоятелства за взето решение от охраната на парламента, да се променя това тяхно решение, да се намесваме в работата им, това вече променя много нещата и отношението ни към самата система за сигурност в сградата на Народното събрание", посочи Христов.
 
От БСП не повярваха на извиненията на Христов и поискаха той да подаде оставка от заместник-председателския пост в парламента.

Родители на деца с увреждания: За поредна година премиерът отказва диалог с нас