Майката на Паоло: Никой не заслужава такава мъка, дори и шофьорът
Майката на Паоло: Никой не заслужава такава мъка, дори и шофьорът / снимка: БГНЕС

Всеки психопат може да вземе книжка, може да има оръжие в ръката си. Не е въпросът да се търси само единият виновен, другият, третият. Нещата са много комплексни и ако трябва нещо да се направи, трябва из основи да се направи. Това каза пред bTV Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който беше прегазен от джип в пешеходна зона в центъра на Стара Загора.

Бизнесменът, управлявал колата-убиец, беше пуснат под домашен арест. В събота граждани излязоха в ред български градове на протест с искане за справедливост в случаите като този.

„Никой не заслужава такова нещо, никой не заслужава да изпита такова нещо. Никой, никой, никой, дори и той. Никой. Това е нечовешка мъка, просто няма нещо, с което да може да се опише", каза почернената майка. По думите й, докато не се промени манталитетът ни, всяка година стотици хора ще загиват по подобен нелеп начин.

„Голяма част живеят с това чувство за безнаказаност, голяма част от тези, които излязоха на протеста също живеят с това чувство. Чувството, че каквото и да се случи, няма правосъдие, няма справедливост, има адвокати...", допълни Иванова.

Майката разказа, че е започнала да учи Паоло и сестра му на правилно пресичане още от 2-годишна възраст. Когато децата карали велосипедите си, двамата родители им определяли точно къде да се движат.

Красимира Иванова разказа и какво се е случило във фаталния ден: „Баща им беше с Паоло, аз бях от другата страна с дъщеря ми. Тя беше също с колело, а синът ми и другото детенце караха напред. Ако искаш да направиш маневра, отиваш вдясно и правиш маневра. Той (строителният предприемач Георги Сапунджиев, отнел живота на детето й) е в крайно ляво платно и блъска детето ми на тротоара. Ако е искал да направи маневра няма какво да прави на това място. Абсурдно е твърдението".

Почернената майка изрази надежда, че шофьорът, прегазил Паоло, ще бъде наказан. Защото „една малка душичка никога няма да познае какво е любовта, никога няма да има първи учебен ден".