Седмицата започва с тихо и слънчево време, с дневни температури между 20 и 25 градуса. В сряда и четвъртък обаче времето ще ни поднесе поредния пролетен каприз с преминаването на студен атмосферен фронт. 

В сряда се очакват следобедни валежи с гръмотевици най-вече в западните и централните райони на страната с риск от образуване на градушки. Валежите ще са сравнително краткотрайни, на моменти интензивни с резки пориви на вятъра. В четвъртък преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места, съобщава NOVA

В петък и събота времето ще е топло с дневни температури в събота около 30 градуса. Облачността ще е динамична, но валежи са малко вероятни. В самия край на тази и в първия ден на новата седмица отново се очертава обстановка с преминаване на студен фронт. Ще е ветровито. Валежи се очакват от запад на изток в следобедните часове, на изолирани места ще са придружени с гръмотевици.

Превалявания, макар и по-незначителни ще има до сряда. 2-3 дни след това времето ще се успокои. Следващ период с пролетни валежи – в дните около празника 24 май.
NOVA