Лозан Панов
Лозан Панов / БГНЕС
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов няма да използва повече колата, която му предлага Национална служба за охрана, тъй като не може да бъде убеден в сигурността й. Предстои да уведоми директора на НСО за решението си.

НСО проверява автомобила, с който се вози Лозан Панов

Причината за решението на Панов е, че прокуратурата отказа да разследва инцидента с колата, дадена му от НСО, тъй като не са намерени доказателства за умишлено развиване на болтовете придържащи гумата на автомобила. Проблемът беше установен от Панов и шофьора му, който е от службата за охрана, при пътуване извън София на 1 юни.

Лозан Панов
БГНЕС

По думите на Панов странна е констатацията на прокуратурата, че специализираният транспорт на НСО предлага луксозна кола, на която може при интензивно движение болтовете, придържащи гумите, да се саморазвият. "Това означава, че няма сигурност при осигуряване на специализирания транспорт на НСО. Това, което мога да направя е да се откажа от използването на автомобила на НСО", заяви Панов.

Няма данни за умишлено повреждане на автомобила на Лозан Панов

Според проверката на прокуратурата, другата възможна причината да са развити болтовете на гумата е това да е направено умишлено от шофьора на НСО. За това обаче няма достатъчно доказателства, а и самият Лозан Панов не допуска подобна възможност. 
БТА