Ние говорим още от началото на работата на този парламент, че няма как да има стабилно редовно правителство, и заради това, че всъщност тази задълбочаваща се криза, която по-скоро прилича на един очистителен процес, продължава да се засилва, коментира пред журналисти в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него единственият вариант е да отидем на нови избори.

По думите му този инат, който в момента демонстрират от „Продължаваме Промяната и Демократична България“ да съставят правителство, въпреки че вече нямат никаква морална и законова легитимност за това нещо, защото те са доказани, след вчерашното изслушване, агенти на чужда държава и трябва да бъдат арестувани, а не да участват в управлението на държавата. Този техен инат може да унищожи България, смята Костадинов и по думите му го декларират вече. От вчера се появиха твърдения, че България трябва да стане протекторат на Европейския съюз, ако не се състави правителство на „продължаваме предателството и доносническа България“. Нека го кажа още веднъж – тези хора искат България да престане да съществува като държава. Те са заплаха за националната сигурност и трябва да бъдат арестувани. Не знам защо все още ги допускат в сградата на Народното събрание, допълни той. 

Борисов категоричен - няма да си даде доброволно имунитета

Попитан дали имунитет на Борисов може да се окаже ключов фактор за съставянето на кабинет, Костадинов каза: Първо да видим дали ще се сбъднат думите от записа за това, че трябва да се направи необходимото да се „замота“ казуса с имунитета на Борисов. Лидерът на „Възраждане“ припомни, че още вчера са призовали Бойко Борисов да реши този проблем и да се откаже от имунитета си.
Никол Николова/БТА