Край на пътуването „гратис” заради пандемията от коронавирус. Контрольорите в столичния градски транспорт от днес няма да продават билети, а ще глобяват нередовните пътници. Всички, които се качват, трябва да имат редовен превозен документ.

От понеделник контрольорите в София пак започват да глобяват

При проверка на екипите на Центъра за градска мобилност, в която участва и екип на NOVA, бяха установени нередовни пътници. „Ще бъдем толерантни ден - два, но всички, използващи градския транспорт трябва да са наясно, че е необходимо да имат редовен превозен документ”, посочи контрольор.

Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев прогнозира, че случаи на нередовни пътници ще има в първите дни след възобновяването на същинската дейност. „Ще бъдем толерантни, за да може народът да възстанови навиците си. Задължителното условие за пътуване е предпазна маска и превозен документ”, обясни още той. 

Връщат платеното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в София от 7 май

Климатиците в градския транспорт засега няма да работят. Предстои обаче съвсем скоро да бъде възстановена продажбата на билети от шофьорите в градския транспорт. 
nova.bg