Чрез скандала Nexo се разсейва вниманието от съставянето на кабинет и разглеждането на законопроекта за главния прокурор. Този законопроект е ключов за довеждане до промяна в България. Това заяви депутатът от ПП Калина Константинова пред NOVA.
 
По думите ѝ скандалът с криптобанката Nexo е една от пиар акциите на прокуратурата и ГЕРБ, целящи да се дискредитират лица от ПП и ДБ. „Целта е да се обезверят хората, че когато няма доказателства за каквито и да е злоупотреби с обществен ресурс, се измислят някакви връзки и внушения, с които да покажат, че всички сме еднакви, че това е още от същото и има нещо нечисто. Но мисля, че хората могат да видят отвъд фасадата, която цели да разсее вниманието от важната тема. А именно съставянето на кабинет и разглеждането на един от най-важните антикорупционни закони, този за контрол над главния прокурор”, посочи тя.

Константинова коментира и появилата се информацията за бивши и настоящи депутати от ПП, чийто имена бяха замесени в скандала с криптобанката.

Сарафов за случая Nexo: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании

„Настимир Ананиев е участвал във фирма, която няма нищо общо с Nexo. тя дори не е развивала дейност и няма нищо общо. По същата линия можем да кажем, че Тома Биков и Даниел Митов са точно толкова свързани с изпълнителния директор на Nexo, колкото и Настимир Ананиев, защото те са били в изпълнителния орган на тяхната обща партия. Това са внушения, които нямат нищо общо с действителността”, категорична е Константинова.

Тя коментира и въпроса коя е партията, която може да обедини всички политически сили и да продължи политиките на служебния кабинет, за да получи третия мандат.

„Отговорността за разплитането на тази загадка в момента лежи в президента. Не смея да гадая. В последните дни стана доста турбулентно откъм внушения и пиарски и политически фишеци. Така че хвърлянето на тези димки през последните дни мисля, че може потенциално да афектира решението на президента. Но се надявам, че той има достатъчно информация и ще вземе своето решение”.

Целия разговор гледайте във видеото.