Конгресът на ВМРО преизбра Красимир Каракачанов за председател на партията

/ БГНЕС
На днешния Седми редовен конгрес на ПП "ВМРО - Българско национално движение" Красимир Каракачанов беше преизбран за председател на партията с 516 гласа, съобщиха от партията. Един лидер е толкова силен, колкото са силни и имат доверие в него хората, които го следват, е казал в словото си след избора Каракачанов.

"Успехите са общи, постигнахме ги заедно. Аз съм на този пост благодарение на Вас. Не защото съм най-великият или най-красивият, а защото всички в ръководството успяхме да обединим и мотивираме нашите членове, че има смисъл да се бориш. Когато всички ние си повярвахме, започнаха да ни вярват и други, и постигнахме успехи. И изборите го показват. Един човек е велик според това какво ще се каже за него след като приключи политическата му кариера. Без труд и усилия, без жертва на лично време, всички знаем, че няма как да се постигне успех", е добавил Каракачанов, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Каракачанов: Нека запазим коалицията „Обединени патриоти“

По думите му най-великият за него лидер на ВМРО Тодор Александров е казал: "Едно дело побеждава тогава, когато за него се води борба". "Ние продължаваме да водим борба за отстояване на българския национален идеал", е добавил Красимир Каракачанов.

Делегатите на конгреса на ВМРО са преизбрали досегашните членове на националното ръководство - зам.-председатели Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Милен Михов, Атанас Стоянов; организационен секретар - Юлиан Ангелов; членове - Александър Сиди, Антон Андонов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Красимир Богданов, Султанка Петрова.

БГНЕС

Конгресът е разширил състава на Националния изпълнителен комитет с трима души. Новите попълнения - членове на НИК, са депутатите Йордан Йорданов от Добрич и д-р Калин Поповски от Плевен. За член на НИК е бил избран и председателят на политическата група "Патриоти за София" в Столичния общински съвет Карлос Контрера, се посочва в съобщението.