Комисията „Кушлев” запорира сметките на обвинен в трафик на антики
Комисията „Кушлев” запорира сметките на обвинен в трафик на антики / netinfo

Комисията по установяване на имущество, придобито по престъпен начин, да запорира сметките на Георги Загорски и съпругата му Мария, разреши Окръжният съд в Пазарджик. Проверките на служителите от агенцията са показали, че съпрузите притежават в града имоти за над 97 хиляди лева, въпреки че официално доходите им от 1995 г. до 2008 г. са едва 28 684 лева.

Запор ще бъде наложен и на два офиса на Загорски в центъра на Пазарджик, 22 ниви в землищата на селата Овчеполци и Дебращица, стар автомобил „Мерцедес” и дяловото участие в две търговски дружества. Проверка на комисията е установила, че повечето сметки на фамилията Загорски или са закрити, или почти изпразнени.

Георги Загорски беше арестуван заедно с брат си и баща си в края на миналата година от полицията по обвинение, че е организирал канал за трафик на антики за САЩ. Тогава полицията иззе от дома му 15 000 антични монети и над 400 антични предмета. Загорски се намира в следствения арест в Пазарджик по обвинение за участие в организирана престъпна група.