Кметът на столицата още е застрашен, според Румен Миланов
Кметът на столицата още е застрашен, според Румен Миланов / netinfo

Кметът на столицата Бойко Борисов имаше само транспортно осигуряване, но явно има необходимост той да бъде охраняван. Щом не сме свалили охраната от кмета, значи продължава да е застрашен, коментира началникът на Националната служба „Охрана” /НСО/ ген. Румен Миланов в предаването „Седмицата” на Дарик радио. Охраната се налага заради предишната му дейност, но той също прави и много промени в столицата, така че това също може да даде отражение върху неговата сигурност.

Заместниците на главния прокурор също ще имат охрана от НСО, тъй като се счита, че те са едно от остриетата в борбата с престъпността, според ген. Румен Миланов.

НСО също продължава да охранява и лидерът на СДС Петър Стоянов. Кандидати за президент също могат да бъдат охранявани от НСО, ако са поискали официално охрана, каза още ген. Румен Миланов.

На въпрос дали лидерът на “Атака” Волен Сидеров е застрашен и дали се нуждае от защитата на НСО ген. Миланов отговори, че никой досега не е подавал официална информация, че той е застрашен и допълни, че му е била предлагана охрана, но той се е отказал от нея.

Ръководителят на НСО изрази мнение, че трябва да се повишат мерките за сигурност на българските летища, но не в степента в която са повишени в САЩ, заради по-малкия риск за нашата държава.