Според Станислав Владимиров добрият синхрон с изпълнителната власт и благоприятното време е помогнало да се справят с безводието
Добрият синхрон с изпълнителната власт и благоприятното време са позволили на Перник бързо да излезе от водната криза. Това коментира за предаването „Неделята на NOVA” кметът на града Станислав Владимиров.

„Можех в началото на мандата да остана в чисто партийния си образ, да се права на едно разсърдено дете, което не знае какво трябва да направи в тази критична ситуация, да лепя етикети, да заклеймявам и може би след няколко месеца тази цялата лавина щеше да се стовари върху нас. В критичната ситуация аз видях отворени врати в изпълнителната власт, видях готовност за излизане от тази криза. Изпълнителната власт също осъзна, че на различни нива са направени грешки. Но не е работа нито на местната, нито на централната власт да търси отговорност, отговорността я търсят други институции. Вие видяхте колко бързо прокуратурата започна много смели, много бързи действия, затова да се търсят виновните за тази почти хуманитарна катастрофа, пред която беше изправен Перник”, коментира Владимиров. И признава: „Има известна доза сърдене, известна доза непремерено говорене от определени ръководители в моята партия”.

Трудно си обяснява защо е така. По думите му председателят на БСП първо трябва да победи ГЕРБ и Борисов на изборите, а чак тогава да му дава оценки.

„Очакванията ми от определени ръководители в моята партия и към конкретни лидери са били най-малкото морална подкрепа в дадени ситуации. За съжаление не я получавах”, заяви Станислав Владимиров.

„Виждате, че всички партии, на които социологията дава шанс да влязат в парламента, са от лидерски тип. И тук на БСП беше големият й шанс да намери своята ниша с точни послания, с това, че тя е партия в истинския смисъл на думата, с добри говорители, които вдъхват доверие. Ние да отскочим на онова ниво, в което са големите ни очаквания, да бъдем първа политическа сила и да управляваме България.

За съжаление последните месеци моята партия се свързва единствено с вътрешно партийни скандали и саморазправи, което не е добре нито за БСП, нито за България”, заяви Владимиров.

„Усещането в обществото е, че ние ставаме лидерска партия и партия, в която решенията се вземат от един човек. И не само лидерска партия, ние започваме да приличаме на едноличен търговец. Поведението на председателя в последните месеци е такова, че хората остават с едно усещане, че тя се съревновава с Борисов на едно и също поле. По някой път тя иска да изглежда като него, да показва, че е с много силен характер, че може да действа много решително, дори и с отстрелването на партийни кадри, с тяхното преследване. Но първо Борисов е изградил партията си отначало и той там може да прави каквото пожелае. Докато нашият лидер е избран в тази партия и лидерът не е създал тази партия, за да имаш такъв тип поведение”, коментира Владимиров.

Той коментира и вероятността БСП да подкрепи за втори мандат президента Румен Радев.

„Ние го развявахме като знаме на победата дълго време Румен Радев, като най-голямата победа на БСП последните години. Изведнъж охладняхме към това знаме. Тази разнопосочност на говоренето в посока на президентската институция, в тази липса на смелост ти да заявиш този мандат на президента - успешен или неуспешен, обърква първо редовите социалисти, второ обърква до голяма степен периферията”, коментира Станислав Владимиров.

„Не може ти да си го издигнал, да си го подкрепил и да не намериш силите в края на мандата да кажеш - този президент сбърка или този президент беше един от най-успешните и заслужава втори мандат от БСП”, коментира Владимиров.
NOVA