/ iStock/Getty Images
Клиниката по неврохирургия на "Пирогов" получи международно признание, след като стана първият в България сертифициран център на AO Spine. Международната организация по спинална хирургия е световен лидер в обучението на специалисти в областта на гръбначната хирургия и определя лечебното заведение като един от световните центрове, които осигуряват академична среда на най-високо ниво, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение. 

"Това признание доказва, че дори пандемията не може да ни отклони от пътя на науката към непрекъснато усъвършенстване и практическия обмен на проучвания и опит", сподели удовлетворението си проф. Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия. 

Припомняме, че  в началото на месец април AO Spine организира хибриден семинар на тема „Гръбначен травматизъм” с домакин Университетската болница "Н.И.Пирогов". 

"Въпреки изолацията, гръбначната патология и нуждите на пациентите с гръбначни заболявания в страната не са намалели. Ето защо световният опит в грижата за хора с гръбначни увреждания и връзката с иновативните и технологични решения в методите за лечение са безценни за нас", каза началникът на Отделението по Спинална неврохирургия доктор Петър Илков.