Ако се имат предвид декларациите, които правят парламентарно представените партии – шансовете са никакви. На ГЕРБ им е ясно, че този кабинет няма да бъде подкрепен. Това е част от стратегия, която трябва да представи ГЕРБ като една широко отворена формация. Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS бившият военен министър Красимир Каракачанов в отговор на въпроса какви са шансовете проектокабинетът „Габровски” да бъде гласуван в НС.

Петков: Проектоправителството е кабинет Борисов-Радев-Пеевски
 

По думите му целта на партията е да покаже, че „са отворени към всички в името на отечеството”. „Това същност не е така. Това е хитър ход, чиято цел е да се подготви по-добре почвата за едни предстоящи през март избори. Тогава кампанията ще бъде „Ето, ние ви предложихме хора, които не са ангажирани, експерти – а вие не ги харесахте”.

Каракачанов посочи, че от лицата, които сме сменили в политиката през последната година и 7-8 месеца – държавата едва не е фалирала. „Като чуя за смяна на поколения, за смяна на лица – искам да спрем да бъдем толкова наивни. Крайно време е да разберем, че няма магическа пръчка, с която чудотворец, дори от Канада, да ни реши проблемите. Проблемите на народа могат да бъдат решени, само ако самият той разчита на собствените си сили, има достойнство и избира разумни политици”.

Според Каракачанов  ГЕРБ могат да бъдат критикувани за много неща, но има и неща, които бяха свършени. „Това, за което аз персонално критикувам ГЕРБ – е, че Борисов, за да оцелее политически, направи някои неща, които за мен са равносилни на унижение, да на кажа на национално предателство. Темата с Македония – да завъртиш на 180 градуса позиция, която твоето правителство е наложило, за да се харесаш на Брюксел и Вашингтон, защо му е това унижение на стари години? Човек трябва да има някакво достойнство. Това му е вината на него – че бързо сменя позициите и е готов да жертва всичко и всеки, за да оцелее персонално. Но това нещо накрая се плаща”, посочи той.

Радев издаде указ: Парламентът да гласува кандидатурата на проф. Габровски

"Няма да има правителство. То е ясно. Ако има кабинет ще е евентуално с третия мандат. Но ГЕРБ излизат чисти и казват: „Ние бяхме достатъчно компромисни. Нито един гербаджия няма тук. Но вие не го искате – носете си отговорността”, категоричен е Каракачанов.

NOVA NEWS