/ netinfo
Камери за баловете
97465
Камери за баловете
  • Камери за баловете
Всички мобилни камери на „Пътна полиция” ще бъдат изкарани на пътя в периода на абитуриентските балове. Те ще следят най-вече за неправилен превоз на абитуриенти, което е и най-честото нарушение. Ще се извършват проверки и за алкохол и наркотици.
 
В навечерието на баловете от МВР обещаха контрол и организация за опазване на сигурността на абитуриентите. Баловете ще бъдат от 23 до 30 май.

10 редки BMW-та, за които може и да не сте чували (ВИДЕО)

 
Началникът на „Пътна полиция” Бойко Рановски обясни, че ще бъде създадена много добра организация, така че освен празниците да преминат безпроблемно за дванайсетокласници, да не се затруднява и трафикът в столицата.
 
„Всички случаи на неправилно превозване на пътници ще бъдат заснемани с мобилни камери и ако не може да се вземе отношение на място и веднага, то водачите и собствениците на автомобилите, които са допуснали тези нарушения, ще бъдат призовавани и ще бъдат санкционирани допълнително“, каза той.

Каузата #steniskanabala обедини абитуриентите в цялата страна
 
Ще има засилено полицейско присъствие на сборните пунктове, по маршрутите за придвижване и в районите на увеселителните и питейни заведения.
 
„Целта на тази акция е да се осигури безпроблемно провеждане на баловете, завършващите да празнуват, да се веселят, но да не се допускат инциденти, произшествия. Затова ще има засилено полицейско присъствие, служители на Пътна полиция в районите на всички училища, в районите на заведенията, на места, където има голям брой празнуващи. Ще бъде осигурен и полицейски ескорт до местата, където ще празнуват“, каза още Бойко Рановски.

Много важни съвети за абитуриенти и родители
 
За неправилен превоз на абитуриенти глобата за шофьора е 50 лв. и 50 лв. за това, че вози пътник без колан. За самия абитуриент глобата също ще бъде 50 лв.
 
Миналата година са санкционирани 400 души по време на абитуриентските балове. Ще се следи и за използването на пиротехника в дворовете на училищата и около заведенията. Глобата там е от 500 до 2000 лв.