Децата, настанени в "Пирогов" след тежката катастрофа на автобус със сръбска регистрация на АМ "Тракия", все още са в тежко състояние. Няма пряка опасност за техния живот, но въпреки това състоянието им остава тежко. Това заяви изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров на брифинг.

Децата са на 11 и 12-годишна възраст. Пострадалите се намират в реанимацията.

Седем от най-малките деца бяха транспортирани до границата със Сърбия

„Екипите провеждат всички необходими реанимационни мероприятия. Едното дете, след дълга операция вчера, е прекарало сравнително спокойно нощта. Тази сутрин екипите се събират и предстоят още две оперативни интервенции, които са необходими, за да подобрим състоянието му. Всички наши екипи са в готовност. Имаме пълна подкрепа от Министерството на здравеопазването”, подчерта д-р Валентин Димитров.

Операциите се извършват след медицинска оценка на екипите на проф. Шивачев и в зависимост от тяхната спешност. Децата ще останат толкова, колкото е нужно, за да може тяхното състояние да се стабилизира.

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров посрещна семействата на двете момчета, които пострадаха тежко при ПТП в неделя край Ст. Загора и временно управляващия посолството на Република Сърбия г-жа Славица Панич. 

Д-р Димитров подробно представи какво е направено до този момент. Лекуващите лекари дадоха на близките и на на г-жа Панич актуална информация за състоянието на децата. 

Директоът на "Пирогов" увери, че се прави всичко възможно и най-добро за двамата пациенти.