Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател върна изпълнен мандата на президента Румен Радев и предложи състав на Министерски съвет. Реакцията на опозицията не закъсня. ИТН, "Възраждане" и "БСП за България" изразиха недоволство.

"Ако утре гласуват този неприемлив за тях кабинет, това значи поредно предателство спрямо техните избиратели. Може и да са се договорили да гласуват, но това е лош вариант за българските граждани", каза пред журналисти депутатът от БСП Христо Проданов. По думите му "ябълката на раздора" са Министерството на отбраната и Министерството на енергетиката - министерствата, в които има по-голям ресурс". "ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката", допълни Проданов.

БСП след изпълнения мандат: ГЕРБ успяха да отмъкнат част от „плячката“

Според лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов ГЕРБ са извършили "политическо убийство". "Те убиха ПП-ДБ", каза Костадинов. Той коментира, че не вярва, че тази формация ще оцелее в следващите 6 месеца.
 


Костадинов: ГЕРБ убиха ПП-ДБ

Председателят на парламентарната група (ПГ) на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че не знае дали Асен Василев, Николай Денков, Атанас Славов са дали съгласие да бъдат в този лист, който е занесла Мария Габриел.
 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня