/ iStock/Getty Images
Кабинетът се очаква да разгледа проект на постановление за преобразуване на Държавната агенция за българите в чужбина към Министерския съвет в Изпълнителна агенция за българите в чужбина към министъра на външните работи. Това предвижда част от програмата за редовното правителствено заседание днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Премиерът и министрите ще обсъдят още актуализация на Националната програма за реформи на страната ни, както и ще определят нов координатор от българска страна за инициативата „Три морета“. 

В дневния ред на правителственото заседание са включени още доклад на вицепремиера по регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища, както и отчет на Съвета за координация при управление на средствата от ЕС.

Министерският съвет ще обсъди и проект на меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България и Финландия, отнасящ се до сътрудничество в областта на материалните ресурси за отбрана.