Бойко Борисов Министерски съвет
Бойко Борисов Министерски съвет / Правителствена информационна служба
Ще бъдат ремонтирани два варненски храма, Софийската духовна семинария и Богословския факултет на СУ
Сърдечна благодарност - в годините Вие винаги сте помагали на Църквата и богословското образование - с тези думи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан се обърна към членовете на правителството в началото на днешното заседание на Министерския съвет, на което бяха отпуснати 3 179 921 лева за Българската православна църква.

Митрополит Йоан изрази благодарност за финансовата подкрепа от 300 000 лева, с които ще бъдат извършени ремонтни и реставрационни дейности по Катедралния храм „Успение Богородично“ във Варна, както и за отпуснатите 200 000 лева , с които ще бъде довършено строителство храма „Св. Прокопий Варненски“, съобщават от правителствената информационна служба.

В рамките на одобрените за БПЦ средства са предвидени също така 2 200 000 лева за ремонт и реставрационни дейности за сградата на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и 479 921 лева за Софийската духовна семинария.

„Благодаря на всички свети отци, които обикалят по болниците и дават кураж и сила на болните в пандемията“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов в рамките на правителственото заседание.
 

Бойко Борисов Министерски съвет
Правителствена информационна служба