Напрежение в Галиче след жестокото убийство - хората искат промяна в закона
Напрежение в Галиче след жестокото убийство на 18-годишно момиче, съобщава NOVA. Местните жители се събраха на протест с искане за промяна в закона и доживотна присъда за Аксел, който призна, че е убил Андреа.

Извадиха от кладенеца на убиеца от Галиче важна улика

„Хората са съпричастни с болката ми. Детето ми беше убито по най-бруталния начин. Ако нямах друго дете, нямаше да искам да живея. Трябваше да работя в чужбина, за да ги издържам. Държавата гони хората. Тук няма сигурност”, каза бащата на убитото дете. 

Гешев: Убиецът от Галиче е с профил на социопат

Той допълни, че всеки ден се е чувал с детето си по телефона. „Андреа не е имала никакви отношения с Аксел. Всички го знаят какъв е. Той е психически недобре”, каза още бащата на Андреа. По думите му момичето е имало приятел, който също е в тежко състояние след случилото се.

Маринов за убийството в Галиче: Подбудите са по-скоро присъщи на животните

Аксел е криминално проявен. Преди година той пребил жестоко жител на Галиче с камъни. „Битият е с леки психически отклонения, но е безобиден. Обадих се на кмета. Полицията веднага дойде и го отведоха. Имам 4 внучки и се страхувам какво може да стане, ако излезе на свобода”, каза Веселин.

Психолози влизат в училището на убитата Андреа от Галиче (ВИДЕО)

Според местните, цялото семейство на Аксел е опасно. „Баща му е същият. Насилвал е майка му. След 10 години убиецът на Андреа ще излезе на свобода, ще създаде семейство и ще го възпита по същия начин.

Спецакция в Галиче, проверяват лица с криминални прояви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ще има още почернени семейства
”, споделиха жителите на Галиче. В селото се говори, че по-малкият брат на Аксел му е помогнал да прикрие престъплението.Темата с тежките престъпления, извършени от деца, коментира и социалният антрополог Харалан Александров.

Пълни самопризнания на един от задържаните за жестокото убийство в Галиче

„Това дете да убие дете е възможно, когато няма възпитание, отглеждане. Няма ги родителите, няма го добрият пример. Обикновено такива хора още като деца бият животни, нападат съучениците си. Тоест, от ранна детска възраст може да разберем дали детето има подобни наклонности ”, заяви Александров.

18-годишната Андреа беше намерена с прерязано гърло в двора на къщата, в която живее, на 11 януари сутринта. За жестокото престъпление бяха арестувани двама, а на 12 януари мъж, известен в Галиче с името Аксел, направи пълни самопризнания пред разследващите.
nova.bg