/ МВР
Главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов са на мястото
Рано тази сутрин на територията на село Галиче, област Враца започна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред. Това съобщиха от МВР.



пресцентър, Прокуратура

18-годишно момиче е убито в Галиче по особено жесток начин

Обстановката наложи присъствието ни тук, беше извършено много жестоко убийство, а след такива насилствени актове е възможно да има ескалация на напрежението. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който тази сутрин, заедно с главния прокурор Иван Гешев, е в село Галиче.

пресцентър, Прокуратура

Пълни самопризнания на един от задържаните за жестокото убийство в Галиче

На място има засилено полицейско присъствие. Очаква се в 11 часа Врачанската окръжна прокуратура да даде подробности около бруталното убийство на 18-годишната ученичка.

пресцентър, Прокуратура

Идеята е с кмета да предприемем мерки, за да засилим сигурността в селото за в бъдеще, добави министър Маринов, след като разговаря с кмета Страхил Стоянов.

В Галиче е и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков.

Психолози влизат в училището на убитата Андреа от Галиче (ВИДЕО)

Тук сме, за да покажем, че има държава и държавата си върши работата, каза от своя страна и главният прокурор Иван Гешев.

пресцентър, Прокуратура

На 11 януари 18-годишно момиче беше убито в Галиче. То е намерено с прерязано гърло в двора на къщата, в която живее. Тялото на момичето беше открито от роднина.

За тежкото престъпление в ареста са двама младежи - единият от тях призна вината си. Той е направил пълни самопризнания пред разследващите. Мотивът за нападението е сексуален.

пресцентър, Прокуратура

БГНЕС