Изплащат заплатите в Кремиковци за август до 5 ноември
Изплащат заплатите в Кремиковци за август до 5 ноември / cнимкa: Sofia Photo Agency
Работниците в "Кремиковци" АД ще получат заплатите си за август до 5 ноември, а за септември – до 7 ноември. Решението за това е било постигнато снощи на среща между представители на синдикатите, синдиците и оперативното ръководство на комбината, стана ясно на днешния пореден протест на кремиковските работници в столицата. Тази сутрин те се отправиха на протестно шествие към Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

И днес протестиращите работници носят познатия от вчера плакат, с който призовават за нов собственик на „Кремиковци”, който да оздрави комбината и да го направи модерно предприятие. След вчерашната среща на зам.-министъра на икономиката Нина Радева и представители на украинската компания „Смарт Груп” стана ясно, че компанията проявява сериозен интерес да оперира в „Кремиковци” и евентуално да стане собственик на комбината.

Насрочената за днес среща със „Смарт Груп” обаче е отложена, тъй като представителите й са се върнали в Украйна, за да докладват и да бъде обсъдена възможността за по-скорошното влизане на компанията като оператор на „Кремиковци”.