Издирват четирима от разбитата банда, подготвяла покушения срещу полицаи и магистрати

полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Продължава издирването на четирима души от разбитата банда за разпространение на наркотици, за която се твърди, че готвела покушения срещу прокурори и полицаи.
 
Вчера стана ясно, че при съвместна операция на прокуратурата и ГДБОП са задържани 13 участници в престъпната група, които вече са привлечени към наказателна отговорност, други 4-ма са обявени за общодържавно издирване.
 
Разбиха престъпна група, готвела убийства и побои на прокурори и полицаи

Групата се е занимавала с разпространение на наркотици и е в полезрението на ГДБОП от средата на 2017 г. Тя е опитвала да разшири дилърската си мрежа и е принуждавала непълнолетни и малолетни да продават наркотици. Преди два месеца е била получена информация за планирани действия срещу служители на ГДБОП, Главна дирекция "Национална полиция" и Специализираната прокуратура. Тази група е съставила списък със служители на МВР и на Спецпрокуратурата, спрямо които са се планирали според доказателствата телесни повреди включително и убийства, каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.
 
Той обясни, че сред мотивите на групата за набелязване на определени служители от полицията и прокуратурата е отмъщение, защото те са работили активно срещу организираната престъпност. Ще бъдем безкомпромисни към такива случаи, увери Гешев.
 
Ядрото на групата е задържано в  района на връх Шипка. Проведената операция е мащабна, извършени са над 100 претърсвания на адреси, отчетоха от МВР. Десет от задържаните Специализираният наказателен съд е оставил за постоянно в ареста през уикенда, а един е със съща мярка по друго досъдебно производство.