Готвят протест срещу присъдата на Десислава Иванчева. Недоволството е планирано за 18:30 вечерта в четвъртък. Пред Съдебната палата е обявен „граждански протест в подкрепа на Деси Иванчева и Биляна Петрова, които са арестувани и отведени без предупреждение и излязла присъда“. Това се казва в публикация в профила на Иванчева. 

Във Фейсбука ѝ са качени и видеоклипове. На тях Иванчева е заснета с детето си и споделя, че точно, когато навършва една година, ще бъде разделена от него. В кадрите тя се приготвя да бъде отведена към затвора, докато полицаите я изчакват. Във видеото се вижда как Иванчева се разделя с детето си и то остава с баба си. 
 
Бившата кметица на софийския район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров, окончателно са осъдени за корупция – искане и получаване на подкуп в размер на 75 000 евро. Това е решил състав на Върховния касационен съд, който ги осъжда ефективно, съответно на 6 години, 5 години и 4 години. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.  

"Приятели, осъдена на съм на 7 години. След 30 мин. заминавам за затвора в Сливен", написа тя рано сутринта във Фейсбук. 

Припомняме, че през 2018 г. маскирани с качулки полицаи арестуваха зрелищно кметицата на „Младост” в центъра на София за подкуп, който според прокуратурата, е поискала от строителен предприемач. 

Първоначалната ѝ присъда беше 20 години затвор. По-късно беше намалена на 8 години зад решетките. Наложената ѝ мярка "домашен арест", бе променена на парична гаранция от 10 хил. лева, докато излезе окончателното решение на магистратите от ВКС. От окончателната присъда на тримата ще бъде приспаднато времето в ареста и времето под домашен арест - около три години. 

Пред медиите тогава Иванчева заяви, че е със смесени чувства относно решението, защото няма възможност да плати 10 хиляди лева. 

По време на съдебните процеси тя официално обяви, че опитва да забременее и дори сподели, че се подлага на специални процедури. Миналата година на 19 ноември се похвали, че е станала майка.