/ Георги Димитров
Председателят на парламента Ива Митева заяви пред БНР, че очаква кабинетът, предложен от „Има такъв народ“, да бъде гласуван в пленарна зала на редовното заседание в сряда (11 август). И прогнозира - „ако не мине, отиваме на избори.“

„От заявките на парламентарни групи разбирам, че за да обмислят решението си, искат малко време, което могат да използват дотогава”, коментира Митева и уточни, че до провеждане на избора в Народното събрание има възможност за смени в състава на предложеното правителство.

„Има такъв народ“ върнаха изпълнен мандат, но все още не е ясно кой ще гласува за правителството им (ОБЗОР)

„Политиките ни са амбициозни и съвпадат с много от другите партии. Това са политики, които хората очакват. Имената в проектокабинета са нови, да, но нали това искахме - млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е много добър”, каза тя.

„Вярвам, че в парламента ще се върне истинският дебат. Виждам, че започваме да работим, да търсим съгласие и единение по темите”, обясни председателят на НС.

Йорданов: Ако ДБ, ИБГНИ и БСП искат да има нови избори, няма да ни подкрепят

Част от „Демократична България” няма да подкрепи кабинета на „Има такъв народ“

„Когато сме политици, трябва да внимаваме какво говорим и какво правим”. Така Митева отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев, Момчил Иванов, Слави Трифонов.

Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, тъй като „в момента има ентусиазъм за законодателство, гони се количество, а не качество”.

Стефан Янев коментира проектокабинета на „Има такъв народ“ и възможна ли е подкрепа в НС (ВИДЕО)

Трябва да започнем да работим заедно по теми - образование, здравеопазване, правосъдие, които са важни за всички хора. Главният прокурор е уреден в Конституцията. Категорично всички сме за това, че не може да има вече единна и централизирана прокуратура, тази пирамидална структура трябва да приключи. Аз съм участвала във всички промени в Конституцията - от първата през 2003 година, но от пет поправки - четири са свързани с правосъдната система. Къде сме ние? Там, в 2003 година! Правени са един поправки, които не са решили проблемите ни”, обясни тя.
БНР