/ БГНЕС
Даваме подкрепа за политики, а не за министерски кресла, заяви независимият депутат Виктория Василева след разговорите
Представители на "Има такъв народ" се срещат с независими депутати от бившата група на "Величие".

Среща на ИТН с независимите депутати от "Величие"
БГНЕС

Среща на ИТН с независимите депутати от "Величие"
БГНЕС

На срещата присъстват Николай Марков, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева.

Тошко Йорданов благодари на присъстващите и заяви, че ще се търсят допирни точки за съставяне на евентуална управленска програма. Според ИТН основните приоритети са мерки в сектор правосъдие и държавно устройство. От партията предлагат промени в Закона за съдебната власт, с които да се ограничат правомощията на главния прокурор.

Станислав Балабанов обясни, че друг приоритет за тях е „хората да бъдат питани по всички важни теми, които касаят техния живот“ чрез „демократичното оръжие, наречено референдум“.

Осигуряване на здравни услуги и в малките и отдалечени населени места и мобилна медицинска помощ също са сред приоритетите на ИТН.

По отношение на темата с Украйна от ИТН заявиха, че позицията им е да не се изпращат български военни там.

Николай Марков заяви, че не мисли, че от ИТН имат конфликт с която и да е политическа сила в парламента. Той попита в какви срокове виждат това правителство, дали го виждат като възможност с пълен мандат или някаква друга формула и дали имат представа за финансовото положение на страната.

"Има препокриване с приоритетите на ИТН, както и поле за действие по доста от останалите теми, които успяхме да загатнем, защото това не е формат, в който може да се влезе в детайли, обяви независимият Виктория Василева от разпадналата се група на „Величие“ в парламента след разговори с „Има такъв народ“ за третия мандат.

Тя изрази надежда да се прояви добра воля и държавническо поведение от останалите партии.

Василева изтъкна, че дават подкрепа за политики, а не за министерски кресла. „Подкрепяме политики, които са важни за България – а колко време ще останем в парламента, това е друга тема“, посочи още Василева.

Припомняме, че по-рано днес ИТН се срещна с Красимира Катинчарова. Тя заяви след срещата, че няма да подкрепят това правителство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня