"Това е техният парламентаризъм, но не и нашият и никога няма да бъде. За тях е нахалство със 65 депутати да правим правителство. Твърдят, че говорим нагло и безцеремонно. Не, ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази. А те са свикнали всичко да се урежда със шушукане из ъглите на парламента и там да си раздават порциите." Това заяви депутатът Виктория Василева от името на парламентарната група на "Има такъв народ".

Мая Манолова: Третият мандат е възможен, само ако има разбирателство между партиите извън ГЕРБ и ДПС

"Никога истински не са искали разговор за политики. Те очакваха кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще им дадем. Не им дадохме нищо и това ги доведе до лудост", заявиха още от групата по повод провала при преговорите с БСП, "Демократична България" и ИБГНИ.

От ИТН разкриха също така, че отделните формации не са искали да подписват споразумения едни с други. И това се оказало съществен проблем. „Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова. Манолова не иска да се подпише под споразумение с БСП", обясни Викотрия Василева.

Пламен Николов: Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята да направим единение

"Нека да ви кажем как ние видяхме парламентаризма в последните 2 седмици. Парламентаризмът се изразява в репликата: Обещайте му нещо на Христо, после няма да го изпълните. Свежда се до: Моля ви, направете нещо, защото в следващия парламент няма да влезем. Парламентаризмът е реплика от типа: Махнете този. Сложете който и да е, само махнете този. Парламентаризмът е готовност на един човек да се жертва за министър, само дето никой не го е канил", се казва още в декларацията на ИТН.