/ БГНЕС
Изявление на изп. директор на
96599
Изявление на изп. директор на
  • Изявление на изп. директор на
Нарушаване на инструкциите за безопасна работа е причина за инцидента в завод "Арсенал" тази сутрин. Това съобщи изпълнителният директор на предприятието Николай Ибушев.
 
Работник загина при инцидент в завод „Арсенал”, друг пострада тежко

"Тази сутрин в завод 3 на „Арсенал” при нарушаване на инструкциите за безопасна работа загива един работник, втори е тежко обгорен. В помещение, където има смесител, миксер за димна смес, а самият миксер трябва да се включи в пулта за управление, който е изнесен извън помещението, при затворена врата, по непонятни за нас причини, двама работници се озовават вътре с работещ миксер. В този момент случвайки се нещо в самия миксер, той се възпламенява и пламъкът обгаря единия и тежко обгаря втория", обясни Николай Ибушев във връзка с днешния инцидент.
 
Инспекцията по труда разследва инцидента в завод „Арсенал“

"В инструкцията ясно и точно е казано, че миксерът трябва да се включи при затворена врата, без да има в помещението хора. Какво са правили при работещ миксер вътре, в момента има назначена комисия, която ще разследва подробно свидетели, ще разследва ако има веществени доказателства", заяви още той.
 

БГНЕС


Няма замърсяване на въздуха след инцидента в „Арсенал“

"Аз не мога да се наема с какво заключение ще има комисията", подчерта Ибушев. "Едно ми е ясно - че отново имаме нарушение на инструкциите за безопасна работа. Както винаги така се получава, за съжаление имаме такъв инцидент. Няма обгазяване. Спокойна е работата, хората си работят, няма никакви причини за безпокойство на населението", коментира още Ибушев.