/ БТА
Министър-председателят Стефан Янев е на среща с членовете на Асоциацията на организациите на българските работодатели, съобщиха от Правителствената информационна служба.

Стефан Янев: Законът за енергетиката има нужда от сериозен прочит

В срещата ще бъдат обсъдени ситуацията на пазара на електроенергия в България. В нея участват участват представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Българската стопанска камара, на Българската търговско-промишлена палата и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

"Правим тази среща предвид високите цени на тока, които рефлектират най-вече върху българския бизнес, частното предприемачество и особено тези производства, при които цената до голяма степен се отрява на крайния продукт и го прави неконкурентноспособен", каза в началото на срещата той.

Работодателските организации бойкотираха среща в БЕХ за цената на тока

"Ще използваме тази възможност да направим анализ и един сериозен разговор, за да видим какво можем и какво не можем, за да преценим какви са полезните ходове", подчерта още Янев.

"Ще се опитаме да облекчим ситуацията с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт. И разбира се разчитаме много на анализа на представителите на работодателските организации, така че да сме наясно и да видим проблемите от всеки един възможен ъгъл", обясни Янев и подчерта, че се надява на резултатна среща.