Христова: Кунева е затворена страница за НДСВ
Христова: Кунева е затворена страница за НДСВ / снимка: DarikNews.bg
Христова: Кунева е затворена страница за НДСВ
54926
Христова: Кунева е затворена страница за НДСВ
  • Христова: Кунева е затворена страница за НДСВ

Меглена Кунева е затворена страница за НДСВ, каза лидерът на партията Христина Христова. Тя направи в Плевен своята първа пресконференция с журналисти, след преизбирането й на шестия конгрес на партията на 17 юни.

За Кунева Христина Христова каза още: „Тя беше член на НДСВ. Партията направи нейната президентска предизборна кампания, ние не очаквахме, че тя ще напусне НДСВ. Въпросът е да видим дали общественото мнение в България ще може да приеме една такава политическа партия като нещо ново в политическото пространство, когато основните актьори, основните действащи лица са стари лица от стари партии".

Христина Христова коментира и слуховете, че масово членове на НДСВ преминават в редиците на „Движение България на гражданите": „От началото на годината до момента са подали заявление за напускане на НДСВ и за отписване от централния й регистър 30 души по различни причини - някои минават на държавна служба и е свързано с партийното им членство, сигурно някои ще минат и към „България на гражданите" на г-жа Кунева. А от началото на годината до вчера са подали заявление за ново членство в НДСВ 295 души".