Това, което правим днес е само повече агония, не по-малко, посочи съпредседателят на "Демократична България"
Вероятно всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията. Защото това, което липсваше в изказването на г-н Трифонов, е какво следва оттук нататък за страната. Не за нас, не за един или друг, които сме участници в тази постоянна драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към хаос, към управление с плаващи мнозинства, написа в профила си във Facebook съпредседателят на “Демократична България” (ДБ) Христо Иванов по повод оттеглянето на министрите на ИТН от кабинета. 

Ако сериозно се отнасяме към това да представляваме хората, които са ни избрали, ние сме длъжни първо да си отговорим на този въпрос: „Какво следва оттук нататък?“ и като видим, че следва само още повече агония, да седнем на сериозен разговор, посочва Иванов.

Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония

"Да, може би коалицията трябва да преосмисли много неща за това как работи. Мисля, че всички сме съгласни. Но твърдя, че нямаме право да тласкаме страната към още повече хаос. Надявам се и вярвам, че колегите от ИТН ще разберат, че не могат да направят такава крачка и да се върнат на масата на разговори. Това е моят призив. Все още не е изтекло времето", пише още Христо Иванов.

Довечера трябва да се съберем, да обсъдим всички възможни сценарии и да потърсим възможност за разговори с колегите от „Има такъв народ“ (ИТН). Това каза за БТА председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов по повод изявлението на лидера на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов, с което той обяви, че изтегля министрите си от кабинета и слага край „на тази коалиция и на тази агония“, както и по повод реакцията на премиера Кирил Петков, че управляващите имат готовност за коалиция на малцинството.

Петков: Готови сме на правителство на малцинството, но няма да изпълним исканията на ИТН

По думите на Иванов при разговорите с ИТН може да се разгледа дали коалицията, "може би даже в преразгледан вариант", може да бъде подобрена нейната работа, защото "носим отговорност за страната". „Това, което правим днес е само повече агония, не по-малко“, допълни той.

Той изрази надежда коалиционните партньори да намерят начин да се върнат към разговорите и да „поправим, каквото има да се поправя в управляващото мнозинство и да продължим напред“.



 
БТА