избори
избори / iStock/Getty Images
Министерството на външните работи на Грузия даде формалното си съгласие за откриване на  избирателна секция в сградата на Посолството на Република България в Тбилиси за произвеждане на избори за народни представители в българския парламент на 4 април 2021 г. Това съобщиха от МВнР.
 
Посолството ни получи вербална нота на грузинското външно ведомство, в която се посочва: „Грузинските власти не възразяват срещу предложението на Посолството на Република България в Грузия да отвори избирателна секция в Посолството в Тбилиси с цел да позволи на всички отговарящи на условията български граждани, да упражнят конституционното си право на глас в следващите парламентарни избори в Република България“.
 

Грузинските власти подчертават, че при осъществяване на изборния процес посолството ни следва да осигури спазване на всички мерки на грузинската страна за предотвратяване разпространението на COVID-19, които са в съответствие и с мерките, установени от Световната здравна организация - ограничен брой хора в затворени помещения, задължително носене на маска и изискване за социална дистанция.