В болниците ще има два вида секции, едните за стационарно болните, а другите - за хората с коронавирусна инфекция. Това обясни Таня Цанева, член и говорител на Централната избирателна комисия, на брифинг.

ЦИК е одобрила 60-сантиметрова бюлетина, с която ще гласуваме на парламентарните избори на 4 април. По-дълга ще е само в Благоевград, където има един независим кандидат.

„Няма нищо необичайно в бюлетината, вероятно скоро ще ви бъде показана”, каза Димитър Димитров, член и говорител на ЦИК.

ВАС върна делото за видеонаблюдението на изборите

В болниците ще има два вида секции, едните за стационарно болните, а другите - за хората с коронавирусна инфекция, обясни Таня Цанева, член и говорител на Централната избирателна комисия.

ЦИК продължава да регистрира редица граждански организации като наблюдатели, социологически агенции за правене на екзитпол, както и договори за медийни пакети. От 22 партии, регистрирани за изборите, право на медийни пакети имат 21. Право на медийни пакети имат и осемте коалиции и един инициативен комитет, които се явяват на изборите, предаде още БТА.

В момента тече и сертифицирането на машините за гласуване. До десетина дни ще има окончателен доклад на институциите, заети с този процес, каза още Димитър Димитров.
Общ брой на секциите в чужбина все още няма, това се определя в момента.

В момента върви и ваксинацията на членовете на СИК и всеки, който е пожелал, е получил ваксина, каза Димитров.