Огнян Герджиков
Огнян Герджиков / БГНЕС
За нас е много важно Турция да е приятел да е приятел на България, заяви във Велико Търново служебният премиер Огнян Герджиков. По негови думи има известно изостряне на отношенията между двете страни.

Герджиков: Няма особени притеснения за отношенията между България и Турция
 
"Това не значи, че България трябва да предприеме някакви радикални действия. Ние трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция, най-вече защото непосредствено граничим с тях. Другите европейски държави са по-отдалечени", посочи премиерът.

Герджиков: Има сигнали, че са тръгнали емисарите с торбите за изборите
 
"Това, че има известни провокативни опити от известни лица, свързани с изборите, опит за натиск за една или друга политическа сила, това са неща, които не са за първи път. Нашата държава е готова, организацията е създадена, за да се противодейства и се противодейства. Няколко лица бяха експулсирани. На други е забранено да влизат на територията на България”, допълни Герджиков.

Герджиков не изключва предстоящите избори да бъдат оспорени в Конституционния съд
 
Той бе категоричен, че няма да се допусне изборите в неделя да бъдат провалени. По негови думи е мобилизирана цялата държава, за да протече безпроблемно вотът. "Няма да има опорочаване на изборите", категоричен бе премиерът.