/ БГНЕС
"Нашето решение не задължава правителството да се съгласи с класациятa на експертната комисия. Не възразявам да се провери. Ние нямаме никакво отношение към междуведомствената комисия. Нямам притеснения. Вероятно премиерът Бойко Борисов търси баланси във външната политика, което е разбираемо",  каза пред БНТ проф.Огнян Герджиков, бивш служебен министър-председател на България.

От президентството отхвърлиха обвиненията в лобизъм за новите изтребители

Той допълни, че има геополитика в избора на страната, от която ще бъдат купени изтребители и не е чисто технически. По темата с оградата на границата проф. Герджиков заяви, че по време на служебния кабинет е имало сигнали за неуредици с изграждането, но след назначена проверка не се открити никакви нарушения.

Герджиков към Борисов: Завещаваме ви пълна хазна (ВИДЕО)

За първите стъпки на новия кабинет той сподели, че до голяма степен копира стария, защото това са хора,които са се доказали. "Има своите положителни страни подобно нещо. Не съм склонен да съдя правителството. Ние сме едни от най-големите шампиони в приемането на закони. Хубаво е да се подкрепят съседите, но не неграмотните хора да в избора за управляване. В чистия вид мажоритарния вот крие рискове и не бих го подкрепил", коментира той.