Борисов и Герджиков
Борисов и Герджиков / БГНЕС
Служебният премиер Огнян Герджиков предаде поста на новоизбрания министър-председател Бойко Борисов, който за трети път влиза в Министерски съвет. В присъствието на всички членове на служебното и на новото редовно правителство в Гранитна зала на „Дондуков” 1 се проведе официалната церемония по приемственост в изпълнителната власт. В зала прозвуча химните на републиката и на Европейския съюз.

министри
БГНЕС

Герджиков поздрави Борисов за неговия успех, както и екипа му. „Но за да стане това факт, трябваше да бъдат проведени едни честни и демократични избори, защото ако изборите не бяха такива, може би не вие щяхте да бъдете премиер. Служебният кабинет проведе едни честни и демократични избори. Успя да направи решителни крачки към председателството на ЕС. Завещаваме ви една пълна хазна”, заяви Герджиков и пожела на добър час на третия кабинет „Борисов”.
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в 4 май 2017 г.
Парламентът одобри структурата и състава на кабинета "Борисов 3"

От своя страна новоизбраният премиер му благодари за положените усилия. "Свършихте доста работа", каза Борисов и продължи: "Бих искал да използвам присъствието на медиите, за да опровергая една теза, която се налага – последните, които могат да бъдат упреквани, че искат да управляват за власт, това съм аз и колегите. Винаги съм считал, че демокрацията е най-хубавото, което се случва на България", каза Борисов.

Борисов и Герджиков
БГНЕС

Той отново повтори, че е дал на БСП властта на тепсия, но народът е казал друго. „Хайде да спазваме демокрацията и да си гледаме работата вече всички”, каза Борисов и обеща, че ще положи максимално старание да се избегне хаоса.

Борисов: Извинявам се на БСП, че ги победих, бях им дал властта на тепсия
БГНЕС