парламента
парламента / БГНЕС
БСП за България ще гласува против правителството на Бойко Борисов, обяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че решението им е продиктувано от три причини. "Първата - поради сериозните различия на нашите идеи и програми за развитието на икономиката, борбата с бедността, борбата с престъпността. В наше лице ща имате реални алтернативи на управление. Втората причина – затова, че управленските намерения са различни от това, което е заявено преди това. Това е правителство на подмяната", заяви Нинова.

Корнелия Нинова
БГНЕС

Като трета причина тя посочи, че коалицията на ГЕРБ и Обединени патриоти не предлага сигурност в страната.

Депутатите решиха: Бойко Борисов е премиер за трети път

"Воля" никога няма да отстъпи от основата ни задача да работи така, че да защитава интересите на българския народ, заяви от парламентарната трибуна лидерът на партията Веселин Марешки. Той заяви, че днес депутатите са изправени пред огромно предизвикателство и трябва да подходят отговорно.

Веселин Марешки
БГНЕС

" Имаме три възможни варианта – да изберем правителство на най-голямата партия с кандидат за премиер г-н Борисов, ако не стане – да изберем правителство на втората по големина партия БСП или да отидем веднага на нови избори. Днес нито държавата, нито хората, нито бизнесът имат интерес от хаос. Напротив, всички ние имаме интерес от стабилно управление в полза на хората, така че резултатите да се видят още утре", подчерта Марешки.

Кои са новите лица в кабинета „Борисов 3"

Той заяви, че "Воля" ще даде подкрепа на правителството на този етап, но няма да прояви толерантност дори за ден. "Още от днес ще следим под лупа всяко действие на всеки един министър и на правителството като цяло – дали министрите работят единствено и само в интерес на българския народ", закани се Веселин Марешки.

ДПС ще гласува против кабинета "Борисов 3", заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ.  "Това ще бъде труден мандат за ГЕРБ, лошото е, че ще бъде труден период и за всички български граждани и за демокрацията в България", отбеляза той. По негови думи ГЕРБ ще плати най-високата цена за "своята безотговорност днес, защото за втори път допуска националисти във властта, без това да е необходимо".

Мустафа Карадайъ
БГНЕС

Карадайъ коментира, че и трите формации в коалицията "Обединени патриоти" са изминали пътя от показния патриотизъм, през агресивния национализъм, за да стигнат до досегашния лицемерен патриотизъм. "Смениха си и речника, за да влязат във властта", коментира Карадайъ. Последните събития в региона ще поставят кабинета пред изпитание, смята лидерът на ДПС. Той призова "уникалният български етнически модел" да се превърне в национален идеал, вместо да се бърза да се праща в музея на историята.
 
БГНЕС,БТА