/ БГНЕС
Когато говорим за сигурността в държавата и Българската армия, за едно нещо съм категоричен - ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това ще бъде преследвано. Това заяви пред журналисти в парламента номинираният за министър на отбраната Красимир Каракачанов от "Обединените патриоти". Не може да крадеш от болните, от децата, от армията, допълни той.
 
Красимир Каракачанов ще бъде вицепремиер и министър на отбраната в третия кабинет на Борисов

Във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, а не партийни функционери, заяви Каракачанов в отговор на въпрос за номинираните за министри от квотата на "Обединените патриоти" Нено Димов и Емил Караниколов, които не били свързани политически с формацията.
 
"Влизаме в едно управление, не за да си показваме партиите, а да покажем, че идеите, които сме отстояли и са влезли в програмата за управление, могат да бъдат защитени с грамотни, компетентни хора", обясни той.
 
Кои са новите лица в кабинета „Борисов“ 3

В отговор на въпрос Каракачанов заяви, че е привърженик на задължителната наборна военна служба и ще работи за това. ГЕРБ са на малко по-различно мнение, но в управленската програма се говори за доброволна военна служба, допълни той.
 
"Аз ще настоявам в програмата да се запише и проучване на опция за връщането на наборната военна служба", допълни Каракачанов.
 
БТА