/ БГНЕС
В парламента започна изборът на новото правителство
93508
В парламента започна изборът на новото правителство
  • В парламента започна изборът на новото правителство
В Народното събрание започна изборът на новото правителство с премиер Бойко Борисов, лидер на партия ГЕРБ.
 
В пленарната зала са президентът Румен Радев, Негово Светейшество патриарх Неофит, служебният премиер Огнян Герджиков и министри от служебния кабинет, официални лица, представители на различни държавни институции, представители на различните вероизповедания, дипломати.
 
Третият кабинет на Борисов ще пише нов антикорупционен закон

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев прочете указа на президента Румен Радев, с който се предлага за министър-председател да бъде избран Бойко Методиев Борисов. Указът е издаден днес - 4 май.
 
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатурата на Бойко Борисов за министър-председател. "Отговорността е огромна, но съм сигурен в твърдата воля и решителност, с която Бойко Борисов ще работи за просперитета на България", заяви той и допълни: "Вярвам, че заедно с МС и парламентарната подкрепа, ще може да се постигне политическа и институционална стабилност, която е най-важна за страната ни".
 

БГНЕС


"Нямаме основание да се откажем от изграждането на модерна инфраструктура", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна преди гласуването на структурата на Министерски съвет. "Това ще помогне за развитие на регионите и намаляване на регионалните различия", заяви той и уточни, че правителството поема ангажимент за доизграждането на магистралите "Хемус, "Струма", "Калотина-София", Южната дъга, разширението на метрото в София и други.
 
"Ангажираме се с увеличаване на инвестициите в образованието и увеличаването на бюджета за образование", обясни Борисов и допълни, че правителството предвижда и ежегоден ръст на средствата за наука. "Подобряване на здравето на нацията е стратегически приоритет за управлението ни", коментира лидерът на ГЕРБ. "Започваме поетапна демонополизация на НЗОК и интегрирана информационна система", каза още той.

Вижте биографиите на всички министри в кабинета "Борисов 3"

След това Борисов представи имената на номинираните за министри.
 

БГНЕС